Oriënteer en leer

Terwijl je je oriënteert op je toekomst, kun je al een hoop leren! Zo blijkt uit het project Talent en Toekomst dat deze week en de week voor de herfstvakantie in volle gang is. In vier dagen tijd gaan leerlingen uit 3 vmbo-t zelf aan de slag in de sector ondernemen, onderwijs, techniek of zorg. De leerlingen van het Da Vinci College aan de Kagerstraat zijn in elk geval al een hoop wijzer geworden.
Zo weten zij nu dat initiatief nemen belangrijk is en dat je met je eigen creativiteit een hoop voor elkaar kunt krijgen. Op de foto zie je een groepje leerlingen dat met een zelfgemaakte tafel op wieltjes op pad ging, en met hun spel 30 euro bij elkaar heeft verdiend!
Bij het onderdeel Techniek gingen leerlingen een klapschaats maken bij Meester Techniek. Deze schaatsen uitproberen hoort daar natuurlijk ook bij. Werknemers van de Schaatshal Leiden waren erg geïnteresseerd.
Naast de directe kennis die de leerlingen opdoen, is de ervaring ook heel waardevol en leerzaam voor de keuze van een vervolgopleiding.