Convenant getekend

Alle schoolkinderen regio Leiden komende jaren toegang tot digitale Verwonderwereld

Leidse organisaties bekrachtigen samenwerking Verwonderpaspoort
Precies een week geleden rond deze tijd ondertekenden twaalf Leidse organisaties, bestuurders van PROOLeiden en SCOL, en wethouder Paul Dirkse van Onderwijs, Sport en Duurzaamheid een nieuw samenwerkingsconvenant Verwonderpaspoort. Hiermee geven zij een mooi vervolg aan de samenwerking en de kracht van het Verwonderpaspoort waarmee Leidse basisschoolleerlingen de afgelopen jaren de wereld van natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid ontdekten.

Alle Leidse kinderen toegang tot Verwonderwereld
De aanwezigen bekrachtigen met het convenant hun wens dat alle Leidse kinderen toegang krijgen tot de Verwonderwereld. Deze digitale omgeving geeft kinderen toegang tot de wereld van natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid (NWTD). Met hun zogenaamde Verwonderpas hebben ze in de klas, in de deelnemende musea en andere instituten, óf thuis toegang tot de digitale Verwonderwereld waarin ze spelenderwijs van alles ontdekken.  

Inmiddels hebben ruim 6.000 Leidse basisschoolleerlingen een Verwonderpas ontvangen en zo toegang tot de activiteiten, proefjes en spelletjes op het gebied van natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. Leerkrachten gebruiken het Verwonderpaspoort ook als centrale toegang voor het boeken van activiteiten bij alle Leidse instituten op het gebied van NWTD.

 

‘Juist de samenwerking met alle Leidse partners op het gebied van NWTD maakt dit project tot een succes dat we graag samen voortzetten en blijven ontwikkelen, uitbreiden en verbeteren’, aldus Yuri Matteman, hoofd Educatieve Ontwikkeling bij Naturalis en initiatiefnemer Verwonderpaspoort. De komende jaren willen de partners ervoor zorgen dat de thema’s duurzaamheid en gezondheid een prominente rol krijgen in het Verwonderpaspoort.

Uitbreiding regio Leiden
Ook de gemeenten rond Leiden zijn uitgenodigd deel te nemen aan het Verwonderpaspoort. Afgelopen november 2017 won het Verwonderpaspoort de Museumeducatie Prijs. Daarmee is er budget beschikbaar om die uitbreiding te realiseren.

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter