Feestelijke afsluiting Leren over Leven

Afgelopen 22 februari was de feestelijke afsluiting van Leren over Leven! Alle 38 leerlingen van zeven verschillende scholen hebben hun project met vlag en wimpel afgerond en kregen van Technolab een oorkonde. Elk jaar organiseert Technolab het project Leren over Leven, waarbij leerlingen van 5 VWO vijf middagen kennis maken met een specifiek onderwerp. Dit jaar waren de onderwerpen oncologie en neurologie.

 

“Over twee weken kunnen we bij MacDonalds dus misschien uit bioplastic rietjes drinken? Gaaf!”

De leerlingen bij oncologie hebben o.a. bij het bedrijf Janssen Biologics en de afdeling kinderoncologie van het LUMC een rondleiding gehad en gesproken met kankerpatiënten. Ook hebben de leerlingen bij het bedrijf Dupont geleerd hoe ze bioplastic kunnen maken. Twee leerlingen zijn zelfs zo geïnspireerd geraakt door het project, dat ze na het project zelfs opnieuw contact hebben opgenomen met Dupont om ook met hun profielwerkstuk bioplastics te maken.

 

Bij het neurologieproject zijn de leerlingen bij een live operatie geweest waarbij een deep brain stimulatie werd aangebracht bij een patiënt met parkinson. Ook hebben de leerlingen gesproken met andere patiënten, waarvan ook een patiënt met een hersentumor. Wat leerlingen vooral interessant vonden was hoe doormiddel van virtual reality mensen van hun angsten af geholpen kunnen worden. Ook bij dit programma zijn er meerdere leerlingen die besloten hebben om neurologie als onderwerp te kiezen voor hun profielwerkstuk.

 

“Ik vind deze week veel moeilijker dan de anderen, maar ook veel interessanter. Op school hebben we wel dingen van biologie, maar niks over psychologie.”

Ben je zelf ook enthousiast over deze onderwerpen? Volgend jaar is er weer een kans om mee te doen met Leren over Leven. Solliciteer dan via jouw school voor deelname aan één van de programma’s. Ben je docent en wil je weten of dit programma iets is voor jouw leerlingen? Neem dan contact met ons op!

 

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Zweilandlaan 4 2334 CS Leiden
071-5191324 info@technolableiden.nl KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter