Factory of the future  Avery Dennison

Groene Innovatie Challenge

Met trots presenteren we het resultaat van de tien-weekse Groene Innovatie Challenge onder de titel ‘Factory of the Future’. Tussen februari en april 2022 ging een studententeam aan de slag in opdracht van Avery Dennison Alphen. Lees hier wat zij hebben bereikt!

 DennisonDe challenge

Een gemengd team van MBO, HBO en WO studenten heeft zich de afgelopen tien weken verdiept in het huidige productieproces van de fabriek van Avery Dennison in Alphen aan den Rijn. Vragen die zij aan de start van hun onderzoek probeerden te beantwoorden waren: wat zijn de verschillende stappen van het productieproces, hoe lang zijn medewerkers bezig met elk van die stappen, hoe is de fabriek nu ingericht en waar kan het proces verder nog verbeterd en/of geautomatiseerd worden? 

De studenten hebben zich met behulp van de scrum vergadermethode en lessen over samenwerken en communicatie ontwikkeld tot een geoliede machine. En het resultaat van tien weken knallen is indrukwekkend. In een adviesrapport voor Avery Dennison lichten zij hun plannen toe voor de nieuwe indeling en plattegrond voor de fabriek, inclusief slim transport door het gebruik van automated guided vehicles. Ook adviseren de studenten op het gebied van verduurzaming; waar in het proces kan worden ingegrepen om circulariteit te bevorderen? Automatisering van de fabriek zal bijdragen aan een efficiënter en duurzamer verloop van de productie.

 

Avery Dennison Alphen

Avery Dennison is een wereldwijd materiaalwetenschappelijk bedrijf. Avery Dennison produceert en distribueert grafische displays, labeling- en verpakkingsmaterialen, grafische decoraties voor de detailhandel en RFID-tags die bedrijven over de hele wereld gebruiken om klanten aan te trekken en hun voorraad efficiënt te beheren. Je ziet hun producten praktisch overal; ze zijn de rode draad in de structuur van wereldwijde handel.

Afgelopen donderdag presenteerde het team hun eindproducten aan medewerkers van Avery Dennison. Tijdens het bezoek gingen de studenten in gesprek met de medewerkers om te praten over de fabriek van de toekomst. Want innovatie kan alleen gebeuren als iedereen aan boord is! Een geslaagde middag waarin werd gediscussieerd en gebrainstormd over de plannen voor de verduurzaming en automatisering van de fabriek in Alphen.

Ervaringen

“Je leert binnen een project van 10 weken goed plannen door de scrum-methode.”

Youri Wignand

Student Middelbaar Laboratorium Onderwijs

”Veel, en interessante discussies om onze Fabriek van de Toekomst te kleuren. Door deze samenwerking kunnen we de toekomst beter verbeelden voor onze medewerkers en stakeholders”

Theo Helsloot

Opdrachtgever Avery Dennison