Expeditie Leerkracht

Een overstap naar het basisonderwijs

Overweeg jij een carrièreswitch en wil je het onderwijs ontdekken?

Geef je dan op voor Expeditie Leerkracht! Tijdens deze tweedaagse zet je op een actieve, speelse en persoonlijke manier je eerste stappen in het prachtige onderwijsvak. Je krijgt inzicht in je eigen kunnen en leerpunten en werkt zo al aan een fijne basis om een vliegende start te maken! Expeditie Leerkracht is een samenwerking tussen Hogeschool Leiden en Technolab. De kosten voor de editie van 21 en 22 november zijn verlaagd van €500,- naar €250,- dankzij bijdrage van de Gemeente Leiden en RAP.

Programma

Dag 1: De drempel over

De eerste dag van de expeditie staat in het teken van kennismaken en het  onderzoeken van de rollen van de leerkracht: hoe passen die jou, wat is het effect van jouw handelen op de groep? Je kijkt en doet mee met een klas op Technolab, ontwerpt zelf mini-les, die je ook gelijk test en evalueert en bereidt jezelf voor op de beproeving van morgen.

Dag 2: De beproeving

Tijdens de tweede dag van de expeditie ga je op pad naar een school om zelf een les te geven: de beproeving. Je ervaart hoe het is om voor een groep te staan en krijgt de kans om met leerlingen en hun leerkracht in gesprek te gaan. Tijdens de hele 2-daagse maken we steeds de koppeling naar de competenties van de leerkracht. Wat kan je al en waar liggen je ontwikkelpunten?

Expeditie Leerkracht

Wil je meer informatie of je direct aanmelden? Vul hieronder je gegevens in. Tot gauw!

4 + 11 =