DubbelLOB

Denken, dromen en doen!

Toekomst van je dromen!

Wie van jullie heeft er al een harde keuze gemaakt voor een vervolgopleiding? Wie van jullie weet al welk beroep daarop aansluit? En welke van jouw unieke talenten je hierbij in wilt zetten?

Heb je al antwoord op deze vragen of niet? In beide gevallen geen probleem. Het hoofddoel van DubbelLOB is om jullie LOBvak op een actieve manier vorm te geven aan de hand de volgende drie hoofdvragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? En weet je al wat je later wil gaan doen, zie dit project dan als een kans om je skills verder te ontwikkelen en uit te bouwen.

In het 5 weken durende project DubbelLOB geven we jullie de ruimte en kans om jezelf steviger voor te bereiden op jouw toekomst. We doen dit door je in dit project kennis te laten maken IN bedrijven, met experts te werken en met studenten in contact te komen die je op praktische wijze kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf, waardoor je een beter passende keuze te kan maken om de toekomst van je dromen een stukje dichterbij te brengen. 

Welke sector spreekt jou het meest aan? Weet je het al? Schrijf je dan snel in, want vol is vol. Denk dus ook na alvast even na over je tweede en derde keuze. Wisten jullie trouwens dat we 2 blokken verzorgen dit schooljaar? De eerste in januari/februari en de tweede ronde in mei/juni. 

 

Circulair Ondernemen: Geld verdienen met afval!

opdrachtgever

Circulair Warenhuis

Geld verdienen met afval

Welk product kan jij ontwerpen, maken en op de markt zetten met reststromen uit het Circulair Warenhuis?  

Planologie en duurzaamheid: Leiden, jouw stad!

opdrachtgever:
Gemeente Leiden
Challenge:

Meebouwen aan het Leiden van de Toekomst! Hoe zou jij een stuk van het stationsgebied opnieuw inrichten?

Digitale media: Het perfecte praatje!

 

opdrachtgever:

Unity.NU

Challenge: 

Laat je stem en die van andere Leidenaren horen bij het maken van een regionaal nieuwsitem! Hoeveel mensen bereik jij? 

Onderwijs & beweging: Samen leren doen!

opdrachtgever:

Samen Ondernemend Leren (SOL) Leiden 

Challenge:

Een inspirerend middag organiseren waar kinderen spelenderwijs leren. Welke talenten zet je in en hoe zorg jij ervoor dat ze met een glimlach de deur uitlopen? 

Biotechnologie: Re-imagine your world!

opdrachtgever:

IFF Nutrition and Biosciences 

Challenge:

Bouw mee aan een plasticvrije wereld. Doe laboratoriumonderzoek naar innovatieve biologische afbreekbare verpakkingen en misschien ligt jouw uitvinding binnenkort in de schappen!

Robotica en ICT: Zoek mijn fiets!

opdrachtgevers:

Inventeers Research & Development en Easy Fiets

Challenge:

Uitvinding gezocht! Welk snufje ontwerp, creëer en verbind jij met de cloud als oplossing voor een praktische uitdaging in het alledaagse leven?