Bestuur

Technolab is een stichting met een bestuur. De bestuursleden komen vier keer per jaar bijeen en vergaderen over belangrijke zaken, denk bijvoorbeeld aan: de meerjarenstrategie van Technolab, het beleid, de financiën en huisvesting.

Op de foto, van links naar rechts: Annick Dezitter (penningmeester), Amito Haarhuis, Winand Steggerda , Demet Yazilitas, Paul Kuijt, Dirk Ligtenberg (voorzitter ad interim), Caroline Mehlem.

Dirk Ligtenberg kent Technolab via zijn kinderen die allemaal met mooie verhalen thuiskwamen na workshops die zij met hun klas hadden gedaan. Het liefst wilde hij gewoon meedoen, maar ja… zijn schooltijd was allang voorbij. Als bestuurslid draagt hij nu actief bij aan allerlei mooie initiatieven met speciale aandacht voor het NatuurLab. En als snoepje op de taart, mag hij af en toe aan een workshop meedoen!

Als kind had Annick Dezitter twee droombanen: anatoom-pathaloog en schooljuf. Dat laatste is wel een beetje uitgekomen als wiskunde-docent en inmiddels is ze meer dan 10 jaar rector van het Da Vinci College aan de Kagerstraat. Annick gaat graag uit eten en dan het liefste bij In den Doofpot in Leiden. Een kerstetentje bij Technolab staat nog goed in haar herinnering, hierbij kreeg je door het beantwoorden van een aantal persoonlijke vragen steeds een nieuwe tafelgenoot.

Caroline Mehlem is advocaat arbeidsrecht en onderwijsrecht, toch wat anders dan zoöloog wat ze vroeger wilde worden. Als kind was een microscoop haar meest wardevolle bezit, waar ze vooral insecten mee bestudeerde. Ook ze is moeder van een peuter van twee en ze kan niet wachten totdat hij oud genoeg is om te komen ontdekken bij Technolab. Ze draagt initiatieven die jonge mensen helpen om hun passie te ontdekken dan ook een warm hart toe. Daarnaast is ze dol op aardbeien!

Winand Steggerda houdt erg van koken en sinds kort heeft hij vooral de Midden-Oosterse keuken ontdekt (Ook nieuwsgierig? Bekijk dan eens het boek TLV van Jigal Krant!). Daarnaast speelt Winand graag tennis en wilde vroeger professioneel tennisser worden. Momenteel gooit hij vooral balletjes op bij zakenmensen en techneuten om ze met elkaar in contact te brengen, onder andere voor een consumentenbank in Zuid-Afrika. Winand vindt techniek dan ook erg belangrijk, omdat het de echte oplossingen voor de toekomst levert. Hij is daarom erg blij dat Technolab ervoor zorgt dat veel mensen zich hierin verder ontwikkelen.

Amito Haarhuis is al lang fan van Technolab: in 2012 vroeg Technolab hem om tijdens de Lichtjesparade -als Professor Amito van het televisieprogramma Willem Wever- samen met 700 kinderen het Wereldrecord menselijke stroomkring te verbreken. Gedreven door zijn passie om mensen werkelijk te enthousiasmeren voor wetenschap en technologie, heeft Amito zijn carrière gewijd aan wetenschapseducatie en -communicatie als pabodocent wetenschap en techniek, auteur, televisiepresentator en adjunct-directeur van NEMO. Sinds 1 april 2018 is hij directeur van Rijksmuseum Boerhaave.

Paul Kuijt is dol op toetjes, en dan met name een schuimige Pavlova met aardbeien en slagroom. Behalve dat is hij vooral werkzaam bij het het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen als programmamanager en is dus volop met het onderwijs bezig. Dat was vroeger ook zo ongeveer zijn droombaan, hij wilde namelijk altijd graag het onderwijs verbeteren. “De workshops en programma’s van Technolab zijn bijzonder omdat ze de leerlingen op een praktische manier nieuwsgierig maken naar techniek en wat je met techniek kunt doen.”

De eerste kennismaking van Demet Yazilitas met Technolab was bij de dagopening, hier was ze meteen onder de indruk van alle enthousiaste stagiairs en de diversiteit van de opleidingen die zij doen. Zelf werkt ze als postdoc bij de Universiteit Leiden op de afdeling Wetenschapscommunicatie, hier doet ze onderzoek naar hoe kinderen uit alle lagen van de samenleving in contact kunnen komen met wetenschap en technologie. Demet is dol op alles wat haar moeder kookt en dan vooral Nohut Yemegi, een soort dikke soep met kikkererwten.

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter