Challenges voor het Bonaventura College

Hier onder vind je de challenges die worden uitgevoerd door het Bonaventura College

Pindapuddinkje

Gezondheid, Techniek, Hal-Allergy, Wageningen, Lab, Experimenteren

Ontwerp in 4 dagen een manier om iemand een pinda te laten eten, zonder dat-ie dat zelf doorheeft. Hal-Allergy is een bio-tech bedrijf in Leiden dat zich specialiseert in allergie-medicijnen. Voor het uitvoerige onderzoek naar hun eigen medicijnen is HAL-Allergy naar manieren op zoek om proefpersonen bloot te stellen aan pinda’s, zonder dat ze dat zelf doorhebben. Ben je benieuwd of de biotech een echte mannenwereld is of juist voor iedereen, mogen de onderzoekers wild aan de knoppen draaien of juist de laboranten? Ga de uitdaging aan en test je pindabrouwsel tijdens de afsluiting op medeleerlingen en je leraar.

Heelmeester

Gezondheid, Hortus, Bloedbank, Rotterdam, Verzorgen, Onderzoeken

Behandel binnen 4 dagen 4 lichamelijke problemen: Een gebroken arm, ernstig bloedverlies, een keelontsteking en een vergiftiging. Bezoek de bloedbank in Rotterdam, de gipsverbandmeester, de BLO en de Hortus in jullie zoektocht naar genezing. Aan het einde van week staat jullie ziekenboeg onderzocht, aan het infuus en ingegipst klaar om gepresenteerd te worden.

Nieuwe energie

Techniek, Economie, Nuon, Feenstra, Gemeente Leiden, Duurzaamheid

Leiden moet het in 2050 zonder aardgas kunnen doen, maar hoe? In opdracht van NUON gaan jullie de stad in om een echte woning naar de toekomst te tillen. Wordt het stadsverwarming of toch iets anders? Samen met NUON, Feenstra en de Gemeente en Leidenaren die Goed Gaan houden jullie je niet alleen bezig met jullie eigen toekomst, maar ook die van Leiden en die van Energie. Aan het einde van de week hebben jullie een maquette van dé oplossing.

Pretpark bouwen

Cultuur, Techniek, JoraVision, Design, Creatief

Ontwerp een poort voor een achtbaan. De opdrachtgever van deze challenge is Jora Vision, die attracties en pretparken ontwerpt van Drievliet tot in China, maar ze kunnen wel wat nieuwe ideeën gebruiken. Jullie zullen in tweetallen de strijd met elkaar aangaan om het beste ontwerp te leveren. Aan het einde van de week hebben jullie een model om te presenteren, en als je het geregeld krijgt zit er misschien ook wel een dagje pretpark tussen.

Escape the classroom

Cultuur, Onderwijs, Lucas van Leyden, Ontwerpen

Heb jij ook een hekel aan school? Ontwerp en maak in vier dagen een ‘escape the classroom’ workshop voor groep 6 of groep 4 van de Lucas van Leyden. En help ze aan het einde van de week ontsnappen.

Satelliet bouwen

Techniek, Airbus, Ontwerpen, Wedstrijd

Ontwerp en maak met je groepje een werkend model van een satelliet. Jullie opdrachtgever is Airbus Defence and Space en aan het einde van de week willen ze graag jullie model zien. Er doen meerdere groepjes mee aan deze challenge. Zorg er daarom voor dat jullie satelliet het beste is en wie weet gaat jullie idee ooit de ruimte in.

Directeur voor een dag

Economie, ERS-groep, Management

Kan het bij jullie op school wel eens beter worden geregeld? David-Jan Romijn daagt jullie uit om in 1 week iets te vinden in het management van het Bonaventuracollege om te verbeteren, en die verbetering door te voeren. Aan het einde van de week hebben jullie dus het schoolbestuur zo ver gekregen om het helemaal anders te doen, en zijn jullie er achter gekomen wat er allemaal voor nodig is een proces (en mensen) een bepaalde kant op te leiden.

Spring in de markt

Economie, Swapfiets, Ondernemen

Wat zou er nou echt beter kunnen worden geregeld? Heb jij ook altijd gouden ideeën? Tijd om er wat mee te doen. Swapfiets daagt je uit om in 4 dagen een gat in de markt te vinden, én daar in te springen. Aan het einde van de week hebben jullie een slimme dienst/aanpassing/product bedacht, uitgeprobeerd en hopelijk jullie eerste klanten al binnen.

Appmaker

Economie, United Wardrobe, Appdesign

Online marktplaatsen zijn hartstikke hip, maar wanneer zijn ze nu echt een succes? Wat heb je nodig om een goede online marktplaats te zijn? Vindt het uit bij United Wardrobe en bouw in 4 dagen jouw succesvolle marktplaats-app.

Verkoper met LEF

Economie, LEF-voertuigen, Sales, Duurzaamheid

Verkoop een LEF-voertuig. Technolab en LEF dagen jullie uit om een duurzaam modern voertuig te verkopen. Aan het einde van de week hebben jullie je LEF-voertuig voor een goede prijs aan een nieuwe trotse eigenaar overgedragen. Als jullie echt bijdehand zijn probeer je nog een commissie los te peuteren.

Marketingmeester

Economie, Pentascope, Marketing

Pentascope heeft een toffe mobiele escaperoom ontwikkeld waarmee bedrijventeams kunnen worden getraind. Maar welke teams / organisaties zitten echt om deze dienst te springen? Als een echte marketing-guru’s gaan jullie aan de slag en aan het eind van de 4 dagen hebben jullie als Pentascope-spinn offbedrijf de eerste 10 klanten al binnen!

Haal de landelijke media

Economie, 24Baby, Onderzoek, Journalisme, Social Media

Probeer met jullie onderzoek de landelijke media te halen. 24Baby, jullie opdrachtgever, is het al vaker gelukt. Samen met hen zullen jullie in een drukke week een onderzoek op moeten zetten, zo’n 300 – 1000 respondenten werven, een persbericht opstellen en versturen en wie weet aanschuiven bij de Wereld Draait Door.

Tiny house

Economie, Techniek, Evenement organiseren

Op de drukke werf van RDM maakt Tiny House Rotterdam werk van anders leven. Zij geven jullie de opdracht om een evenement te organiseren om meer geïnteresseerden over de streep te halen om hun eigen kleine huis te bouwen. Aan het einde van de week hebben jullie een gaaf programma bedacht of misschien wel een eigen Tiny Room gebouwd.

Meelwormenfabriek

Gezondheid, duurzaam, energieneutraal, bio, bouwen

De Ontdektuin is een educatieve tuin waar duurzaamheidslessen worden gegeven aan basisscholen. Voor een project over plastic (het plastic polystyreen) recycling zou de Ontdektuin graag beschikken over een meelwormenfabriek. Meelwormen kunnen namelijk polystyreen en piepschuim afbreken. De uitdaging voor jullie: bouw in vier dagen een werkende meelwormenfabriek. Een budget van 250 euro, verwarmingspanelen, resthout, restbouwmateriaal gereedschap en verf zijn aanwezig. Er is een kringloopwinkel op loopafstand.  Durven jullie deze kriebelige uitdaging aan?.

Ontwerp & bouw een escaproompuzzel

Creatief, leren, ontwikkeling, bouwen

De mobiele escaperoom van Pentascope wordt gebruikt voor organisatieontwikkeling. Bedrijventeams die deze escaperoom spelen leren tijdens het puzzels oplossen ook allerlei vaardigheden die nuttig zijn op de werkvloer. In deze 4 dagen gaan jullie als ontwerpteam aan de slag om zelf een puzzel ontwerpen en bouwen die ook leerwinst boekt op het leerdoel dat jullie opdrachtgever Pentascope heeft gegeven.

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter