Projecten

TalentLab

Ontdek je sterke kant met Rembrandt (PO)

Wat waren de talenten van Rembrandt van Rijn? En wat zijn je eigen talenten? Dat ontdekken leerlingen in dit project waarbij iedereen zijn of haar eigen creative kant leert kennen.

Leren over leven (VO Bovenbouw)

Maak hier kennis met neurologie, leer hoe hightech bedrijven werken, verken de Arabische wereld, ontdek wat oncologie inhoudt,  zie Leidse Meesters en verdiep je in archeologie!

Talent en Toekomst (VMBO)

Neem een kijkje achter de schermen bij Ondernemen, Onderwijs, Techniek of Zorg. Tijdens een mini-stage ga je zelf aan de slag en kom je meer te weten over jouw eigen talenten!

Het Verwonderpaspoort (PO)

Er is een geheim eilandenrijk. Je hebt er een speciaal paspoort voor nodig: het Verwonderpaspoort. Dat krijg je in handen als je voor je klas een workshop boekt. Alleen in Leiden!

MaakLab

Willie Wortel Wedstrijd (VO)

Wie doet de origineelste uitvinding? Dat kan iets heel nuttigs zijn of gewoon een wild idee. Zit je in de eerste of tweede klas van het VO? Doe dan mee met alweer de elfde editie!

Maakeducatie (PO/VO)

Een inspirerende werkplaats voor jongeren, waar zij zelf hun eigen producten kunnen maken. Hiervoor hebben we zowel modern als traditioneel gereedschap in huis.

NatuurLab

Duurzame Daken

Energie is overal om ons heen, maar wordt nog niet altijd benut. Daar kan verandering in komen! Meer groene energie om ons heen, daar schakelen we graag de hulp van leerlingen bij in.

Levend Lab

Een laboratorium midden in de open lucht, dat zie je waarschijnlijk niet zo vaak. Daarom bieden wij de mogelijkheid aan scholieren om dit lab nóg een stukje levendiger te maken dan die al is!

Risico's (VO)

Leven zonder risico’s bestaat niet. In dit project ontdekken leerlingen van het Technasium dat kansbesef helpt om goede keuze’s te maken. Statistiek is je beste vriend!

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Zweilandlaan 4 2334 CS Leiden
071-5191324 info@technolableiden.nl KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter