Projecten

TalentLab

Dromen & Doen (havo bovenbouw)

Daag je zelf uit! Volg een week lang een challenge bij een bedrijf en ontdek meer over jezelf en je wensen voor de toekomst. Laat je hersens kraken en denk samen na over ingewikkelde situaties.

Talent en Toekomst (vmbo)

Neem een kijkje achter de schermen bij Ondernemen, Onderwijs, Techniek of Zorg. Tijdens een mini-stage ga je zelf aan de slag en kom je meer te weten over jouw eigen talenten!

Leren over leven (VO bovenbouw)

Maak kennis met neurologie, ontdek hoe hightech bedrijven werken, verken de Arabische wereld, leer wat oncologie inhoudt,  kijk naar Leidse Meesters en verdiep je in archeologie!

Ontdek je sterke kant met Rembrandt (PO)

Wat waren de talenten van Rembrandt van Rijn? En wat zijn je eigen talenten? Dat ontdekken leerlingen in dit project waarbij iedereen zijn of haar eigen sterke kant leert kennen.

Het Verwonderpaspoort (PO)

Er bestaat een geheim eilandenrijk. Je hebt er een speciaal paspoort voor nodig: het Verwonderpaspoort. Eilanden krijg je in handen als je voor je klas een workshop boekt. Alleen in Leiden!

MaakLab

Willie Wortel Wedstrijd (VO onderbouw)

Wie doet de origineelste uitvinding? Dat kan iets heel nuttigs zijn of gewoon een wild idee. Zit je in de eerste of tweede klas van het VO? Doe dan mee met alweer de elfde editie!

Maakplaats071 (PO/VO)

Een inspirerende werkplaats voor jongeren, waar zij zelf hun eigen producten kunnen maken. Hiervoor hebben we zowel modern als traditioneel gereedschap in huis.

NatuurLab

(W)etenschappelijk (VO onderbouw)

Eten is niet voor iedereen even vanzelfsprekend, maar wel iedereen heeft elke dag eten nodig. Leerlingen verdiepen zich in voedsel en de wereld daar omheen.

Expeditie Singelpark (PO)

Een spannende en leerzame vaartocht door onze eigen singels! Leerlingen ontdekken de verschillende soorten plastic die er zijn en hoe je ze vervolgens kunt hergebruiken.

Levend Lab (PO)

Een laboratorium midden in de open lucht, dat zie je waarschijnlijk niet zo vaak. Daarom bieden wij de mogelijkheid aan scholieren om dit lab nóg een stukje levendiger te maken dan die al is!

Duurzame Daken (VO)

Energie is overal om ons heen, maar wordt nog niet altijd benut. Daar kan verandering in komen! Meer groene energie om ons heen, daar schakelen we graag de hulp van leerlingen bij in.

Risico's (PO/VO)

Leven zonder risico’s bestaat niet. In dit project ontdekken leerlingen dat kansbesef helpt om goede keuze’s te maken, voor nu én later. Statistiek is je beste vriend!

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Tel. locatie Boerhaave:
071-7519901
Tel. locatie Zweilandlaan:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter