Pl@stival

Technolab Leiden en Natuurcentrum Katwijk organiseren samen met de Grondstofjutters en Jutters Katwijk: Pl@stival! Het wordt een dag vol activiteiten waar iedereen kosteloos aan mee kan doen om zo te ervaren hoe leuk het kan zijn om iets tegen de ‘plastic soup’ te doen. Samen kunnen we het aan!

Waar: Boulevard 73, Katwijk-aan-zee
Wanneer: 30 juni, van 10:00 tot 16:00
Kosten: Gratis

Bij de ingang van het terrein kun je een stempelkaart en plattegrond krijgen. Als je alle stempels hebt verzameld krijg je een officiële oorkonde en ben je een echte Strandheld! Dus kom 30 juni laten zien dat we allemaal helden kunnen zijn bij Pl@stival Katwijk.

Tot 30 juni!

Je kunt aan verschillende activiteiten meedoen:

Natuurcentrum Katwijk: Op het strand leeft van alles wat last kan hebben van al dat plastic. Wat ze precies voor last ervan hebben kunnen ze je allemaal vertellen bij Natuurcentrum Katwijk. Deze zomer besteden ze ook extra aandacht aan onze geleedpotige vriendjes: de krabben. Ga samen op zoek naar wat jij al weet over deze fascinerende dieren of zoek het op door middel van het prachtige infomuur.

Met Technolab Leiden ga je iets maken van wat er aan plastic flessen en verpakkingen van het strand komt. Hier kun je bij Krimp-Je-Krat van petflessen en bamboe een fietskratje maken, maar je kunt ook zelf iets bedenken: bijvoorbeeld een kastje, een vlieger, een panfluit, iets voor in de tuin of iets compleet nieuws! Bij Pl@stic-sieraad kun je met champignonbakjes, yoghurtbekers en vislijn je eigen ketting, armband of oorbellen maken. Wie had gedacht dat afval ook mooi kon zijn?

Jutters Katwijk: Bij de kunst van het strandjutten is de vraag: ‘wat is het’, altijd erg belangrijk. Zo weet je waar het vandaan komt en waar het voor gebruikt is. Kom bij de Jutters Katwijk kijken hoe goed jij dit zelf weet. Weet jij wat je jut?

Grondstofjutters: Er ligt veel rommel op het strand. Wie gaat dat opruimen? Ontdek bij de Grondstofjutters hoe je dit zelf kunt doen met een van hun handige juttassen. Wist je ook dat je voor een volle juttas een ijsje kunt verdienen bij de meeste katwijkse strandpaviljoenen? Hier kun je ook alle typen plastic leren herkennen die je in het wild tegenkomt!

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter